Geuzenschip    |     Diner    |     Verbroedering    |     Optocht

Welkom op onze website.

Roermond, ooit de hoofdstad van het Overkwartier van Gelre, was een van de belangrijkste steden van wat we nu Zuid- Nederland noemen. Die grandeur brengen wij weer tijdens het weekeinde van 15 t/m 17 september tot leven. Met als absolute hoogtepunt de historische optocht onder de titel: De Renaissance van Roermond.

Die titel kan letterlijk worden genomen. Maar liefst 1500 figuranten uit Italië, Frankrijk, Duitsland, België en uiteraard ons land zullen vorm geven aan dit unieke evenement.

Een lust voor het oog en voor de gourmets. Kijkt u maar eens naar het negen gangen menu dat wij serveren op vrijdag 15 september.

Kom naar Roermond, geniet en feest mee!
In tegenstelling tot wat u misschien zou verwachten wordt het startschot van de festiviteiten niet in Roermond gegeven, maar in Den Briel. Daar vertrekt op dinsdag 12 september het geuzenschip de Prince Admirael. Het schip zal met kanongebulder op vrijdag 15 september de stedelijke Roer, een zijrivier van de Maas binnen varen.

Zaterdag 16 september zullen diverse groepen uit Duitsland, Italië en Nederland demonstraties geven op diverse pleinen in de stad en s'avonds is er een groot internationaal verbroederingsfeest. Vanaf 19.00 uur

Op zondag 17 september zetten de Nederlandse Spoorwegen extra lange treinen in. Het station van Roermond ligt op nog geen vijftig meter van het parcours van de optocht.

De optocht "De Renaissance van Roermond", biedt u een schouwspel dat zijn weerga in Nederland niet kent. Tientallen paarden, valkeniers, reuzen, edelen, vendeliers en vele dans- en muziekgroepen maken deze optocht tot een groots spektakelstuk. In totaal doen circa 1500 figuranten mee. Tribunekaarten zijn verkrijgbaar via de VVV-Roermond.

Tot ziens tijdens het historisch weekeinde van 15 t/m 17 september 2006.

't Remunjse Reuzegilde